Home  Ľ  Onze bezigheden  Ľ  Kliniek Hidi
08/12/2014 Kliniek

De kliniek is een levendig gebeuren op ons erf. We wonen op een heuvel. Ons huis aan de ene kant. We moet een trap op (42 hoge treden...altijd buiten adem), en daarna weer een trap af om bij de kliniek te komen. Jacomijn werkte wekelijks in de kliniek mee. En als gezin leef je er dagelijks in mee.

 

En dan ben je ook gelijk in de wereld zoals die hier in Ethiopia werkelijk is. En Hidi maakt daarop geen uitzondering. De mensen zitten er gerust een hele morgen te wachten, zonder haast. Kinderen op een kleed op de grond. Ze drinken een kopje thee en eten een broodje. Honger hebben ze hier niet, maar chronisch ondervoed zijn veel mensen wel.

 

De voeding is zo eenzijdig: drie keer daags injerra. Een gezonde, enorm grote pannekoek. Gemaakt van teff. Een mooi soort heel fijn graan, dat totaal gemalen wordt. Deze injerra is lekker te maken met groenten, hot-pepper-saus, linzen, etc. Het probleem is dat daar vaak geen geld voor is. Dus het enige wat de mensen eten is injerra met hot pepper saus. En dan begrijpt u de gevolgen.

 

We delen Bijbels uit als de mensen erom vragen. En dat is best regelmatig. Terwijl we in een 100% orthodox gebied leven. Engelen aanbidding, heiligen en Maria worden aangeroepen. Maar de Heere Jezus niet. De Bijbel is ook niet voor de leek, hooguit voor de priester. Maar zelfs de meeste priesters hier in de buurt hebben geen Bijbel in huis. Wel aanvullende kerkgeschriften. Bidden met iemand is ook niet gebruikelijk. De kerk bidt voor jou.

Ze bekijken onze manier van leven dan ook kritisch, maar tot nu toe welwillend. We werken nog meer door Daad dan door Woord. Daar moet vertrouwen voor zijn.

 

De gang van zaken van de kliniek kunt u volgen op de website van de kliniek. Meer informatie over stichting The Cornerstone vind u hier.


Contact Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier.
Disclaimer Familie Van de Haar in EthiopiŽ ©2011 | Sitemap | Contact